Πανευρωπαϊκό ρομποτικό συνέδριο (ERUS 2011) στο Αμβούργο

Κατανάλωση κρέατος και καρκίνος προστάτη
10 Ιανουαρίου 2012

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πρακολουθήσαμε το ενδέκατο πανευρωπαϊκό ρομποτικό συνέδριο (ERUS 2011) που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο στο Αμβούργο με προσκεκλημένους διακεκριμένους στη ρομποτική χειρουργική ευρωπαίους και αμερικάνους ουρολόγους.

Πήραμε μέρος σε συζητήσεις που παρουσιάστηκαν τα τελευταία νέα, οι πιο σύγχρονες αντιλήψεις και ρομποτικές χειρουργικές τεχνικές για την αντιμετώπιση καλοήθων και κακοήθων παθήσεων του ουροποιητικού συστήματος. Το συνέδριο περιελάμβανε καθημερινή και ζωντανή παρουσίαση πληθώρας ρομποτικών επεμβάσεων που κάλυπταν το μεγαλύτερο φάσμα των ρομποτικών χειρουργείων στην ουρολογική πρακτική. H παρακολούθηση τέτοιων συνεδρίων συντελεί στην συνεχή ενημέρωση και παρακολούθηση της ταχύτατα αναπτυσσόμενης ρομποτικής χειρουργικής στην ουρολογία και αποτελεί ερέθισμα για διαρκή και συνεχόμενη εκπαίδευση και μάθηση.

About Δρ. Βασίλειος Μυγδάλης, Ουρολόγος
Ο Δρ. Βασίλειος Μυγδάλης είναι στρατιωτικός ιατρός, ειδικευμένος χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις παθήσεις του προστάτη αδένα και ειδικότερα στον προστατικό καρκίνο. Εξειδικεύτηκε στην ρομποτική (da Vinci) χειρουργική, κατόπιν μετεκπαίδευσης στο παγκοσμίου φήμης και πρωτοπόρο σε ρομποτικές επεμβάσεις κέντρο της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Karolinska της Σουηδίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ρομποτική ριζική προστατεκτομή.