27ο Πανευρωπαϊκό Ουρολογικό Συνέδριο (EAU 2012)

21° Πολυθεματικό Ιατρικό Συμπόσιο 251 ΓΝΑ
20 Φεβρουαρίου 2012
Αλκοόλ και δυσουρικά ενοχλήματα
27 Μαρτίου 2012

Παρακολουθήσαμε το 27ο Πανευρωπαϊκό Ουρολογικό Συνέδριο που έλαβε χώρα στο Παρίσι στις 24-28 Φεβρουαρίου. Αποτελεί το μεγαλύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο ετησίως και συγκεντρώνει χιλιάδες επιστήμονες από δεκάδες χώρες. Το επιστημονικό πρόγραμμά του καλύπτει όλο το φάσμα της ουρολογίας και των υποειδικοτήτων της, προσφέροντας στους συμμετέχοντες πληθώρα πληροφοριών και ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων, γνώσεων και χειρουργικών τεχνικών, καθώς παρουσιάζονται όλα τα νεότερα δεδομένα και πρόσφατα επιτεύγματα, που αφορούν επιστημονικές παρατηρήσεις και έρευνες στην ουρολογία, κλινικές μελέτες και καινοτόμες χειρουργικές τεχνικές, νέες ιατρικές τεχνολογίες και χειρουργικά εργαλεία και πρωτοεμφανιζόμενες φαρμακευτικές ουσίες.

Ξεχωρίσαμε και παρακολουθήσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την θεματική ενότητα της ρομποτικής χειρουργικής στην ουρολογία όπου παρουσιάστηκαν τα τελευταία δεδομένα που αφορούν την χειρουργική αυτή τεχνική στην αντιμετώπιση των ουρολογικών παθήσεων και ιδιαίτερα στον καρκίνο του προστάτη, της ουροδόχου κύστης και στον καρκίνο του νεφρού.

About Δρ. Βασίλειος Μυγδάλης, Ουρολόγος
Ο Δρ. Βασίλειος Μυγδάλης είναι στρατιωτικός ιατρός, ειδικευμένος χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις παθήσεις του προστάτη αδένα και ειδικότερα στον προστατικό καρκίνο. Εξειδικεύτηκε στην ρομποτική (da Vinci) χειρουργική, κατόπιν μετεκπαίδευσης στο παγκοσμίου φήμης και πρωτοπόρο σε ρομποτικές επεμβάσεις κέντρο της Ουρολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Karolinska της Σουηδίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην ρομποτική ριζική προστατεκτομή.